Diversiteit.

Onze klanten houden van afwisseling. Dit is te zien aan de projecten die tegelijkertijd lopen, zo kunnen opdrachten kunnen variëren van villa’s tot bedrijfshallen tot woonboten. De schaal van het project maakt daarin niet uit, de ervaring leert dat elke opdracht zijn eigen uitdaging met zich meebrengt.

Planning.

Niet elk project is hetzelfde maar een ding is zeker, een droompand realiseren gaat niet over één nacht ijs. Aan sommige van de projecten die hieronder te zien zijn kunnen wij nog driftig aan het schetsen zijn terwijl andere momenteel al gebouwd worden.

Kennis.

Door de verschillende projecten en onderscheid in de betrokken bouwpartners doen wij steeds nieuwe kennis op die we kunnen inzetten bij de volgende opdracht. Zo houden we elkaar op de hoogte van de nieuwste producten en ontwikkelingen in de sector.

Villa Vaassen.

In het buitengebied van Vaassen, tegen de Kroondomeinen aan, wordt een bestaande bungalow vervangen door een moderne nieuwbouw. De villa is een samenstelling van een glazen volume, welke optimaal is georiënteerd op het fraaie landschap. Een meer gesloten volume herbergt de entree, slaapkamers en atelier. De combinatie van glas, staal en natuurlijke houten gevelbekleding, maken deze moderne woning passend in de omgeving.

Nederenck Naarden.

Vlakbij station Naarden-Bussum is een bestaand gebouw gestript tot het casco. Door het toevoegen van maar liefst 2 extra bouwlagen, ontstaat een zeer fraai eigentijds woongebouw met 82 appartementen. Het complex bevat luxe 1-persoons studio’s alsmede 2-kamer appartementen. Alle appartementen zijn voorzien van grote glazen puien t.b.v. een optimale lichtinval en uitzicht. In het najaar van 2021 wordt het gebouw opgeleverd.

Vechthoeve Muiden.

De Vechthoeve, beter bekend als het karakteristieke Pippi Langkoushuis op het Hoogerlust terrein in Muiden is op spectaculaire wijze verplaatst i.v.m. de verlegging van de A1. Sinds 2018 is het gebouw volledig gerenoveerd en wordt door COURAGE voorzien van een moderne, integraal ontworpen uitbreiding in de vorm van de oorspronkelijke aanbouw.

In het transparante volume zal een restaurant gevestigd worden. D.m.v. glazen overheaddeuren lopen ‘binnen’ en ‘buiten’ vloeiend in elkaar over en is de beleving naar de fraaie omgeving van het zorglandgoed optimaal.

MULO & Sportfondsenbad Apeldoorn.

In het hart van Apeldoorn tussen het Oranjepark en de Hoofdstraat staat de Koningin Wilhelmina school. De oude MULO, een voormalige school, heeft de monumentenstatus en zal worden getransformeerd in luxe appartementen. Het voormalige sportfondsenbad gaat plaats maken voor een serie unieke stadswoningen.

De Loods 2 Muiden.

Langs het IJmeer te Muiden is op het KNSF-terrein een plek gevonden voor dit blok van vier royale woningen. Met aan de ene kant uitzicht over het water en aan de andere zijde een sterke verbinding met het groen bieden ze unieke vergezichten. Om hierop in te spelen is ervoor gekozen de slaapkamers op de begane grond te situeren en wordt er op de verdieping gewoond. Aan deze woonverdieping grenzen royale balkons om de verbinding tussen binnen en buiten te maximaliseren. Als kers op de taart is op de tweede verdieping ook ruimte voor een werkkamer en aangrenzend dakterras. Dit zijn dus woningen voor de échte buitenmensen.

Plantagekerk Harderwijk.

Om de grote bezoekersaantallen te kunnen huisvesten en de kerk geschikt te maken voor de toekomst, worden er diverse (multi)functionele aanpassingen gedaan aan het gebouw. De kerkzaal wordt voorzien van een volledig vlakke vloer, waardoor deze voor diverse activiteiten inzetbaar is. Diners voor ouderen worden dan gegeven in deze prachtige ruimte in plaats van een donkere aanbouw. Om meer licht en een eigentijdse invulling te geven aan de kerk, wordt de nok voorzien van een glazen ‘sluitsteen’. Het licht van boven zorgt voor een totaal nieuwe dimensie van de ruimte.

Villa Westendorp.

In Westendorp, gemeente Oude IJsselstreek, ontstaat Landgoed De Grote Beer.

In nauwe en intensieve samenwerking met deze fijne opdrachtgevers ontstaat een luxe high end villa in zwart staal en glas. Daglicht speelt een cruciale rol in dit nu al spraakmakende ontwerp. De villa kenmerkt zich door een dubbele geleding waarbij een deel door de opdrachtgevers zelf bewoond zal worden en een deel door hun zoon.

Carwash Apeldoorn.

Aan de Boogschutterstraat te Apeldoorn staat al vele jaren de laatste kavel op deze hoek leeg. In 2020 is door Comfort Carwash het initiatief getoond om hier wasboxen en een bedrijfshal te realiseren. Vanuit de gemeente zijn er hoge eisen gesteld vanwege de prominente locatie langs de veel gebruikte Oost-Veluweweg. Rekening houdend met de stedenbouwkundige kwaliteiten van de locatie is gekozen voor een ‘arcade’ die de hal en wasboxen samentrekken tot één integraal plan.

Camping de Kleine Wolf Stegeren.

Deze camping is zoekend naar een passende oplossing voor nieuwe sanitaire units en die hebben we gevonden in zeecontainers. Door het gebruik van meerdere kleine units is niet alleen de loopafstand beperkt maar is het voor gasten ook makkelijker om onderling afstand te bewaren. De camping kent momenteel een wal waarin de units deels ingegraven kunnen worden, om de units verder op te laten gaan in hun omgeving is het voorstel om ze met een spiegelend oppervlak uit te voeren.

Woonhuis Apeldoorn.

Voor een locatie nabij het kanaal en het centrumgebied van Apeldoorn is deze woning ontworpen. Het is een woning welke paviljoen-achtige kwaliteiten heeft gebruikt om hoofdgebouw en bijgebouw te koppelen. Een deel van de slaapkamers en een tweede badkamer zijn ondergronds geplaatst en hebben daglicht via daklichten op maaiveld niveau.

Kinderdagverblijf en BSO Muiden.

Door de aanbouw van nieuwe woonwijken in de buurt is er veel vraag naar nieuwe voorzieningen. Deze voormalige kippenschuur zal getransformeerd worden tot een kinderdagverblijf. De bijzondere houten spanten zullen behouden worden en omkleed met beplating. Door het gebruiken van profielplaten blijft het karakter intact en het gebruik van daglicht zal binnen zorgen voor fijne ruimtes die passen bij de kleine gebruikers.

Meer enthousiasme en inspiratie? Kijk op Creations.