van OPDRACHTGEVER...

Bricks & More Finance Solutions is een landelijk werkend Finance Consultancy bureau en verzorgt financieringen voor high end klanten die landelijk gevestigd zijn.
De ondernemer dhr Rietveld is zelf woonachtig in Apeldoorn. Voor ons een mooie uitdaging om de zakelijke uitstraling te geven aan het kantoor van Bricks & More.

 

naar BELEVING...

Je kent ze vast wel, een chique kantoor aan de Zuidas, niet zelden bemand door juridisch adviseurs en advocaten.
Vaak zijn het kantoren met aanzien, waar uiterst vertrouwelijke informatie wordt uitgewisseld.
Zakelijk, ietwat statig, maar bovenal vertrouwen uitstralend en indien mogelijk een huiselijke sfeer voor het benodigde werkplezier.

naar INTERIEUR.

… en dat is wat ons betreft gelukt. Ook de ondernemer, onze opdrachtgever geeft aan nu een kantoor te hebben waar hij graag aan het werk is.
Een mooie totaal opdracht waarbij COURAGE interieur de klant volledig heeft kunnen ontzorgen.

Werken in ‘Le Beaufort’.

Le Beaufort is de naam van het multifunctionele kantoor in de jonge Apeldoornse woon-wijk Osseveld, op een steenworp afstand van de op- en afrit naar zowel de A1 als de A50.
Door de punt op de derde verdieping is een kantoor ontstaan in de vorm van een gelijkbenige driehoek.
Een spannende plattegrond en door de ruime daglichttoetreding een kwalitatief hoogwaardige werkplek.  

Ontwerpconcept.

“To Chill”, “To Meet” en “To Work” zijn kreten die door de ondernemer zelf veel worden gebruikt. Deze kreten staan dan ook centraal in het ontwerp en zijn vertaald in zones. Onderling hebben we de functies in de schetsen enkele malen verwisseld, hetgeen geresulteerd heeft tot de uiteindelijke zonering.

Bij binnenkomst is de functie To Chill gesitueerd waardoor dit tegelijkertijd als ontvangst- en wachtruimte dient, een informele ruimte waar ontmoetingen plaats vinden. De ondernemer telefoneert veel gedurende de dag. Daarom is er in deze zone een ‘belstoel’ geïntroduceerd, een lekker zittende stoel met een akoestische hoge rug.    

“To Meet”  is in de punt gepositioneerd. Omgeven door daglicht dat van twee kanten naar binnen komt, is dit een ideale plaats als overleg en/ of vergaderruimte. Een aparte ruimte die uitermate geschikt als vergaderplek.
Privacy is noodzakelijk, er worden gesprekken van vertrouwelijke aard gevoerd. Er is gekozen voor een glazen afscheidingswand van een akoestische kwaliteit. Het glas zorgt voor verbinding en laat het daglicht maximaal doorvallen naar de rest van de ruimte.  

“To work” spreekt bijna voor zich. Er is gekozen voor meerdere, niet al te grote werkplekken.  Comfortabele stoelen, eenvoudige bureaus met grote Apple werkschermen. 

Kleurpalet.

Het kleurenpalet bestaat uit ingetogen en donkere kleuren.
De gesloten systeemwand richting de naastliggende ondernemers, is in zwart uitgevoerd in overeenstemming met de verhuurder. Voor de zwart gesloten wand zijn de pantry en repro gesitueerd met een dichte rug naar de zone To Chill en To Work, waardoor deze functies uit het zicht zijn voor de klant maar ook voor de werknemers. De pantry en repro zijn ook in zwart uitgevoerd waardoor er eenvoud en helderheid ontstaat.

De bestaande houten pvc vloer is behouden. Om nog meer sfeer en warmte aan te brengen in de drie zones, zijn er gebruik gemaakt van vloerkleden. 

 

Beplanting.

In eerste instantie heeft de opdrachtgever zelf zijn eigen planten mee genomen. Maar zoals men wel eens zegt: op een goed lopend kantoor gaan planten dood. Simpelweg omdat men niet de tijd en aandacht heeft om de planten water te geven. Daarom is de opdrachtgever toch overgestapt naar mummieplanten.

Mummieplanten zijn echte planten waarbij het vocht in de stelen is vervangen door een milieuvriendelijke en afbreekbare prepareervloeistof. De bladeren behouden hun flexibiliteit en natuurlijke stand, geur en kleur. Met mummieplanten wordt met recht de natuur in huis gehaald zonder dat het tijd en onderhoud kost.

Mummieplanten geeft de ruimte een huiselijke sfeer waardoor de klant zich op zijn gemak voelt, het zorgt voor ‘intimiteit’.
Daarnaast zijn de mummieplanten ook gebruikt om een visuele afscheiding te creëren tussen de diverse zones.
Zo is er onder andere een plant tussen To Meet en To Work geplaatst zodat de werknemer minder zicht heeft op de klant.

Afstyling.

De glazen replica die de opdrachtgever al in bezit had, is op een zwarte wand aangebracht waardoor het kunstwerk nog beter tot zijn recht komt, alsof Rembrandt het speciaal voor dit kantoor geschilderd heeft. 

Er is een bewuste keuze gemaakt voor een sfeer en beleving van een Zuidas kantoor, maar niet met bijbehorend budget. Uiteindelijk heeft de opdrachtgever er voor gekozen om het gehele meubilair te vervangen omdat dat specifiek door COURAGE interieur is uitgekozen passend binnen het budget. 

Meer enthousiasme en inspiratie? Kijk op Creations.