Locatie.

De Krijgsman Muiden is uniek door de ligging aan het IJmeer. Deze unieke ligging nodigt, elk seizoen opnieuw, uit tot een bijzondere buitenbeleving.

Brug.

De brug, als een soort oprijlaan geeft een extra cachet aan de woningen die de brug verbindt met het tegenoverliggende stukje eiland.

Eenvoud.

Kleur en materiaalgebruik en het slanke eenvoudige, maar krachtige ontwerp maakt dat de brug logisch past bij haar omgeving.

De Krijgsman.

De locatie van dit project heeft een rijke geschiedenis. Na het aanleggen van de trekvaart tussen Amsterdam en Naarden werd in 1702 een kruitfabriek verplaatst vanuit Amsterdam naar een afgelegen stuk land bij Muiden. Drie eeuwen later werd dit fabrieksterrein van De Krijgsman gesloten, niet alleen door veranderingen van de fabriek maar ook de omgeving.

Eiland.

Een kinderdroom die werkelijkheid wordt; een eigen privé eiland. Het eiland is verbonden vanaf het perceel van de woning doormiddel van twee bruggen. In de zomer geniet je van lange zomeravonden op je eigen eiland of kijk je uit over je privé eiland vanaf je dakterras.

Het ontwerp is ogenschijnlijk eenvoudig; de bevestigingen voor het loopvlak en de tredes zijn aan de binnenzijde onzichtbaar aangebracht om het beeld zo rustig mogelijk te houden. Het stoere staal in combinatie met het rustige ontwerp heeft een sierlijk geheel opgeleverd.

Kracht van eenvoud.

Het ontwerp van de slanke smalle brug heeft de kracht van de eenvoud. Dat is tevens te zien in het materiaalgebruik. De gehele brug is vervaardigd in staal; de balustrade, het portaal middels U-profielen, het loopvlak is gemaakt van een ‘gevouwen’ staalplaat.

Veel van de detaillering is erop gericht dit onzichtbaar te maken, zodat de brug haar sierlijkheid houdt. Hiervoor zijn er geen zichtbare boutverbindingen gebruikt , maar is alles als een geheel gelast. In de betonnen consoles zit de crux, deze zorgen voor stijfheid en het tegengaan van het doorhangen van de brug.

Meer enthousiasme en inspiratie? Kijk op Creations.