Woontoren.

De Ambacht, gelegen op de hoek Stationsstraat, Molenstraat-Centrum wordt uitgebreid met een woontoren van circa 150 betaalbare appartementen. Het kenmerkende gebouw van de voormalige Ambachtsschool en de historische elementen blijven zoveel mogelijk bewaard.

Apeldoornse binnenstad.

In de nieuwe plannen blijft er plek voor ondernemers, horeca en natuurlijk veel groen. Het concept van De Ambacht is hiermee een voorloper op de nieuwe ontwikkelingen in de Apeldoornse binnenstad.

Stad in een stad.

Het concept van een “stad in een stad” gaat verder dan alleen het bouwen van een wooncomplex. Het is een visie waarbij de traditionele grenzen tussen wonen, werken, ontmoeten en ontspannen vervagen, en waarbij een diverse mix van functies en activiteiten geïntegreerd wordt binnen één gemeenschap.

Samen.

Ondernemen, ontspannen, ontmoeten en leven. Het kan allemaal in De Ambacht. Hier komt de geschiedenis en toekomst van Apeldoorn samen. Een gebouw dat iedereen kent: De Ambacht in Apeldoorn. Hoewel het een simpele blokkendoos lijkt, heeft het gebouw een grote historische waarde. Ooit was het de trots van de leerlingen en docenten van de school. En nog steeds roept het pand warme gevoelens en herinneringen op bij Apeldoorners.

Het gaat niet alleen om het creëren van woningen, maar om het ontwikkelen van een levendige gemeenschap waarin verschillende aspecten van het dagelijks leven naadloos in elkaar overlopen. In deze ‘stad in een stad’ is het de bedoeling dat bewoners gemakkelijk kunnen overschakelen tussen verschillende activiteiten, zonder daarvoor grote afstanden te hoeven afleggen. Stel je voor dat je ’s ochtends je appartement verlaat en binnen enkele stappen de lokale horecagelegenheid betreedt, waar je jouw vrienden en familie ontmoet voor een ontspannen ontbijt of een zakelijke afspraak.

Lapjeskat.

Het behoud van de karakteristieke uitstraling van De Ambacht reikt verder dan alleen het interieur; het strekt zich uit tot de buitenkant van het gebouw. De contouren van het pand, met zijn rechte lijnen en markante silhouet, zijn een iconisch kenmerk van de stad Apeldoorn en verdienen het om behouden te blijven als een herkenningspunt in het stedelijk landschap.

Hoewel het pand door de jaren heen is uitgebreid en aangepast met verschillende aanbouwen en architecturale stijlen, draagt juist deze diversiteit bij aan zijn charme en uniciteit. Als een ‘lapjeskat’ van architecturale elementen vertelt De Ambacht een verhaal van evolutie en aanpassing aan de tijd, terwijl het tegelijkertijd een historisch anker vormt in de stad

Meer enthousiasme en inspiratie? Kijk op Creations.