van OPDRACHTGEVER...

Al sinds jaar en dag hebben we een bijzondere relatie met deze opdrachtgevers. Zij voorziet COURAGE als brandweer specialist ons regelmatig met de juiste adviezen op het gebied van brandpreventie. Hierdoor hebben ze ons leren kennen als architecten en interieurspecialisten.
Al sinds tijden was er die nog onvervulde wens…..

 

 

...naar HUIS...

…om eens in een COURAGE huis te wonen….!

Die wens werd vervuld toen één van de Zonne-Entree woningen in Apeldoorn te koop kwam.
‘Die is voor ons riepen beiden’ en na enige tijd deze bijzondere staalframebouw woning eigen gemaakt te hebben, kwamen ze met de aanvullende wens…..

... naar INTERIEUR.

….’we hebben een COURAGE huis, dat verdient ook een COURAGE INTERIEUR…!’

Een groots compliment, waarmee we enthousiast aan de slag zijn gegaan. De presentatie overtuigde en het interieurontwerp werd omarmd. Middels een stoutmoedige ingreep zijn keuken en woonkamer op een exquise wijze geïnteresseerd tot één geheel.

Wonen in de Zonne entree.

Zonne Entree. Langs het spoor van Zutphen naar Apeldoorn ligt als entree naar de stad Apeldoorn een bijzonder woningbouwproject. Dit project is in 2006 ontstaan op initiatief van een C.P.O. (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).
20 moedige gezinnen durfden het aan om, in een voor hun volkomen onbekende bouwmethodiek van prefab Steel-Frame bouw hun huizen door COURAGE te laten ontwerpen. Circulariteit en duurzaamheid in 2006 avant la lettre! Het geringe aantal ‘woningeigenaren-wisselingen’ vanaf 2006 toont aan dat het een geslaagd project is en dat het er zeer prettig vertoeven is.

Proces van het ontzorgen.

Ontzorgen is voor COURAGE interieur een groot goed.

Particulieren in het bijzonder willen graag duidelijkheid hebben en ontzorgd naar ‘hun’ nieuwe droom gebracht worden. In dit specifieke project heeft COURAGE interieur de klant door het gehele proces mogen begeleiden.
Van een afgestemd interieur ontwerp met bijbehorend verlichtingsplan, via productkeuze en inkoop, naar uitvoering en oplevering. De opdrachtgevers zijn tijdelijk verhuisd en hebben de letterlijk hun sleutel en daarmee hun vertrouwen overhandigd. Een Turn-Key opdracht die wij zeer respectvol en met veel verantwoordelijkheid aangenomen hebben.

Schilders, stoffeerders, vloerleggers, meubelmakers op maat, elektriciëns, leveranciers zijn allen op elkaar afgestemd om het gehele proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Tijdens de uitvoeringswerkzaamheden hebben wij zeer regelmatig de locatie bezocht en afstemming gehad met de diverse uitvoerende partijen. Na het finale afstylen van het interieur en de laatste accessoires allemaal op zijn plek gezet te hebben, hebben we de opdrachtgevers naar tevredenheid hun sleutel weer terug mogen overhandigen. Wij zijn enorm trots op het resultaat!

 

Ontwerpconcept.

COURAGE ontwerpt haar projecten altijd van binnen naar buiten op uitzicht en daglicht.Door de centrale kern in de woning ontstond een dubbele groene uitzicht kant, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde.

In de aangekochte woning ontbrak helaas de samenhang tussen voor, de keuken en achter, de woonkamer. COURAGE interieur ging opzoek naar rust en balans. De wens was een minimalistisch geheel, waarin prettig leven was met 2 honden, dus een onderhoudsvriendelijke materiaalafwerking was een pre.

De crux van de opgave is gevonden in een donker, minimalistisch gedetailleerd en monomaterialistisch (één materiaal) vormgeven de centrale kern in het midden van de woning. Dus geen kozijnen, deurklinken en scharnieren in het zicht, enkel de schaduwslag van de voegen. Hierdoor ontstaat er één verbindend en ondergeschikt element, met een luxe uitstraling. In deze kern zitten alle ondersteunende functies (toilet, trap, installatie, meterkast, voorraad, keuken).

De specials zijn op ambachtelijke wijze en met oog voor detail op maat gemaakt door Walter Bijlsma (Bijlsma meubelmakerij).  Middels een helder lichtplan hebben we de belangrijkste onderdelen zowel functioneel (werkverlichting) als qua sfeer (dingen uitlichten) uitgelicht.

 

Woonkeuken.

De wens was simpel: één heldere ruimte met samenhang en sfeer. Een ruimte die niet meer gedomineerd werd door een ‘over aanwezig’ wit aanrechtblad en kastjes. Geen verzameling van losse stoelen, maar een bank omsloten door hoge kasten. De focus op elkaar, op de gezelligheid.

Daar het keukenmeubel een onderdeel van het ingetogen donkere middenblok was ontbreken ook hier de greepjes en schittert de keuken in rust. Daar de inbouwapparatuur in de tegenoverliggende hoge kasten naast de zitbank verwerkt zijn, hebben we het werkblad kunnen maximaliseren. Een witte achterwand uit één stuk voegt een logisch en fris accent toe. De keuken is afgestyld met een prachtig woest houten eettafelblad, ingetogen stoelen, zwarte lamellen, twee industriële hanglampen en stoere stoffen met lederen kussens.

Woonkamer.

‘Een heerlijke lange luxe hoekbank om gasten te ontvangen, maar ook om zelf saampies’ te mogen neerploffen, wat héérlijk’. Een duidelijk statement van de klant! Deze plek in de woning vormt de zicht en daglicht verbinding van uit het wonen naar de tuin. Zodra de grote glazen vouwwand open gaat, wordt de zitkamer tot lounge-hoek van het ‘overdekte’ buitenterras.

’s Avonds kan heerlijk van de TV genoten worden die op het op maat gemaakte TV meubel/-dressoir staat, in dezelfde materiaalkeuze als het middenblok. Deze eenduidige materiaalkeuze onderstreept de minimalistische wens van de opdrachtgevers. Door toepassing van een Artrail voor de zwarte wand in de woonkamer kunnen zij vervolgens spelen met het uitwisselen van kunst. De donkere wand is hierbij ondersteunend in kleur voor het maximaal tonen van deze kunst. Het uniform doorgetrokken lichtplan stelt hen in staat om wisselend op verschillende  interieur indelingen te reageren.

Warmte is in de woonkamer gebracht door de plaatsing van onderhoudsvrije en gemummificeerde planten, door toepassing van een oversized kleed en door zachte warme materialen: een gestoffeerde bank, een groot kleed en onze COURAGE kussens met leder accent. Leder, een terugkerend detailaccent.

Meer enthousiasme en inspiratie? Kijk op Creations.