Familie bedrijf.

Kamp Coating heeft zijn oorsprong in Apeldoorn als een familiebedrijf. Deze specialist is uitgegroeid tot meerdere locaties waaronder Eindhoven. Hier worden alle processen, van Efté Coating tot aan de metaal-, grafische en galvanische bewerkingen van Anopanel, zichtbaar zijn en bewonderd kunnen worden.

Park Forum West.

Binnen de kleurkaders van het beeldkwaliteitsplan van Park Forum West hebben we een eigentijds bedrijfspand ontworpen, met kenmerkende groene en zilveren vinnen die het gebouw een herkenbare uitstraling geven.

Alles onder één dak.

Dit pand strekt zich uit over een indrukwekkende oppervlakte van 30.000m2, verdeeld over twee bouwlagen en samengevoegd in één brandcompartiment. Vanuit het centrale kantoor met structureel verlijmde glasgevel is er overzicht over het gehele productieproces.

Monomaterialiteit.

Vlakbij Eindhoven Airport en op korte afstand van de A2 ligt het bedrijventerrein Park Forum West.

Park Forum zal zich kenmerken door een bonte verzameling ‘dozen’. Het streven is naar monomaterialiteit per bouwvolume, wat inhoudt dat elk volume hoofdzakelijk uit één materiaal en één kleur bestaat en uniform is aan alle zijden. Kamp Coating bestaat uit vier volumes, waarbij de onderste schil in een universele zwarte kleur is gehuld, terwijl de groene en zilveren vinnen de twee volumes accentueren en onderbroken worden door het transparante volume.

Duurzaam.

Een opvallend duurzaam kenmerk van ons project is het gebruik van gerecycled beton afkomstig van oude panden voor de constructie van de nieuwe fabriek in Eindhoven. Hierbij leggen we de nadruk op duurzaamheid in zowel materiaalgebruik als constructie. Dankzij het gebruik van Credon als bouwpartner krijgt Kamp Coating een gebouwschil die volledig circulair is. De structuur van het nieuwe pand in Eindhoven is ontstaan vanuit duurzame engineering, met een focus op een staalconstructie die gemakkelijk gedemonteerd en hergebruikt kan worden.

Hierdoor zal het pand voldoen aan strenge duurzaamheidsnormen en circulaire doelstellingen!

Meer enthousiasme en inspiratie? Kijk op Creations.