Familiebedrijf.

Het familiebedrijf Krommenhoek koopt en verkoopt grote en kleine machines ten behoeve van o.a. grondverzet en transport. Dit stoere product vraagt om een stoer ontwerp en dus zette COURAGE architecten het showen van de machines centraal.

Noordoost Poort.

COURAGE architecten kon een flinke stempel op het nieuw aan te leggen bedrijventerrein Noordoost Poort in Apeldoorn drukken. De firma R. Krommenhoek & Zn is het tweede bedrijf dat aan de Stadhoudermolenweg hun bedrijfspand van Courage Architecten zal betrekken.

 

 

Een goede buur...

Het zicht vanaf het viaduct en de Stadhoudermolenweg wordt direct getrokken naar de gigantische occasions achter een imposante, volledig glazen gevel. De etalage, met een lengte van 50 meter, bepaalt grotendeels de aanblik van dit bedrijventerrein. Het ontwerp sluit stedenbouwkundig aan op het andere ontwerp van ons team: buurman Wassink Sierbestrating.

Concept.

Voorheen werden de machines buiten gestald, nu staat de handelsvoorraad binnen in het pand. Binnen is tenslotte prettiger werken en de nieuwe showroom is een echte blikvanger. Hoewel veel transacties via internet plaatsvinden, komen er toch nog veel kopers ter plaatse.

3 grote, ook aan de buitenzijde herkenbare schijven delen het gebouw in heldere zones: een grote, volledig open bedrijfshal en een functioneel gedeelte. Op de kop van het gebouw worden de schijven verbonden door de 1,5m hoog opgetilde glazen showroom.

Sfeer.

Krommenhoek heeft een grote stap gezet met dit mooie nieuwe bedrijfspand. Iets dat niet veranderd is, is de informele sfeer in de kantine. Een bar, hoge tafels en een keuken, want “Bij ons eet de klant tussen de middag gewoon een boterham mee”, aldus Krommenhoek sr.

Internationaal.

Stalen liggers van meer dan 1 meter hoogte maken het mogelijk de hal volledig vrij indeelbaar te maken. Deze liggers zijn geproduceerd in Luxemburg, de gevelbekleding in Zwitserland en de glazen gevels in België. Net als de firma Krommenhoek zelf is het gebouw dus ook internationaal te noemen.

Licht en zicht.

Grote glazen gevels en de vele lichtstraten in het dak zorgen voor een aangenaam daglichtklimaat. Hierdoor zijn de producten vanaf de buitenzijde goed zichtbaar, maar belangrijker nog is de prettige werkomgeving. Het kantoor ligt volledig inpandig en wordt toch overspoeld met daglicht. Vanuit hier hebben de medewerkers een perfect overzicht over het gebouw.

Glasconstructie.

De maat van het gebouw is afgestemd op jumbo glaspanelen van 6 x 3,21m. Hiermee is een spectaculaire gevel ontstaan die kostenbewust is ontworpen. Glazen stabiliteitsvinnen i.p.v. aluminium profielen zorgen voor een extreem transparante constructie.

Meer enthousiasme en inspiratie? Kijk op Creations.