Locatie.

De Krijgsman Muiden is uniek door de ligging aan het IJmeer. Deze unieke ligging nodigt, elk seizoen opnieuw, uit tot een bijzondere buitenbeleving.

Visie.

Afgelegen wonen, maar niet afgezonderd. Deze prachtige loodswoningen ogen strak en industrieel maar zijn tot in de finesse afgewerkt.

Beleving.

Royale terrassen en glaspartijen bieden spectaculair zicht over het ruige landschap. De betonnen paden verwijzen nog naar het transport van en naar de afgelegen loodsen van de voormalige kruitfabriek.

De Krijgsman.

De locatie van dit project heeft een rijke geschiedenis. Na het aanleggen van de trekvaart tussen Amsterdam en Naarden werd in 1702 een kruitfabriek verplaatst vanuit Amsterdam naar een afgelegen stuk land bij Muiden. Drie eeuwen later werd dit fabrieksterrein van De Krijgsman gesloten, niet alleen door veranderingen van de fabriek maar ook de omgeving.

Eiland.

Vanwege het naastgelegen IJmeer en het drassige landschap is water een centraal thema in deze wijk. Er worden kanalen aangelegd die zorgen voor een directe verbinding tussen steiger en het meer. Op deze manier is er een mogelijkheid om een boot direct bij de woning aan te meren na een dag op het IJmeer.

Een kinderdroom die werkelijkheid wordt; een eigen privé eiland. Het eiland is verbonden vanaf het perceel van de woning doormiddel van twee bruggen die ook ontworpen zijn door COURAGE architecten. In de zomer geniet je van lange zomeravonden op je eigen eiland of kijk je uit over je privé eiland vanaf je dakterras.

Unieke locatie.

De grote ramen veranderen door het prachtige uitzicht in levende schilderijen. Het uitzicht spat van het doek! De woningen van de Loods II liggen aan vaarwater. Borrelen bij de sluis. Een broodje op de steiger. Varen langs geschiedenis. Zeilen op het IJmeer. Sloepvaren naar Amsterdam. Overnachten in een haven. IJsjes aan een kade. Schommelen aan de waterkant. Varen door de grachten. Of je nu liefhebber bent van windkracht 5 of liever dobbert, geen weekend zal meer hetzelfde zijn.

Daglicht.

Daglichtinvloed op ons lijf, posities van openingen, materiaalkeuze, bouwfysische gedragingen van bouwmateriaal combinaties en daarop afgestemde installatieconcepten. Het ontwerp van Loods II is daarom helemaal aangepast naar de omgeving. In dit geval het IJmeer uitzicht en de natuur. De staalconstructie is vrijwel volledig in het zicht gehouden, waarmee de industriële uitstraling van de woningen doorgezet wordt in het interieur. Het resultaat: Vier unieke daglichtwoningen die van binnen naar buiten zijn gebouwd en je het gevoel geven dat je nooit meer weg wilt gaan.

Meer enthousiasme en inspiratie? Kijk op Creations.