Zwart blok.

Het ontwerp van het gebouw omvat een bestaande hal met in het midden een compact kantoor. Het nieuwe blok is ontworpen als een zwart geheel binnen de grenzen van het bestemmingsplan, waarbij de maximale haalbare omvang wordt benut.

'Schaar knip'.

Met een beperkt bouwkostenbudget en een diepe onhandige kavel moest er een creatieve oplossing worden bedacht. Er is besloten om een ‘schaar-knip’ in het gebouw te maken, waardoor er een grote vide ontstaat die daglicht diep in het gebouw laat doordringen.

Vide.

De vide fungeert als een oase van daglicht in het midden van het blok. De trap verbindt de verschillende verdiepingen, terwijl de gevel een rustige uitstraling heeft.

Logisch.

Om de verbinding met de omgeving te behouden, is er een glasstrook in de gevel geïntegreerd. Traditioneel zou deze strook vanaf 1 meter zijn geplaatst, maar wij hebben hier is gekozen om deze lager te plaatsen, zodat er een directe verbinding ontstaat met de straat.

Zittend is dit logisch, maar staand minder… Maar, wij zijn natuurlijk logisch.

Meer enthousiasme en inspiratie? Kijk op Creations.