Architect.

‘…learning by doing…’.

Er gaat niets boven een gezonde praktijk ervaring. Ongeacht de uren studie voorafgaand aan de praktijk, blijkt telkens weer dat de realiteit ons voor dilemma’s stelt die zowel analytisch, maar vooral praktisch benaderd, aangepakt en opgelost dienen te worden. De essentie van onze ontwerpen kenmerken zich door een eerlijke heldere en functionele structuur. De eenvoud van het ontwerp ontstaat als een tekening met een ‘stok in het zand’.

Docent.

‘…kennis delen = kennis vergaren…’.

Door les te geven en kennis inspirerend en met enthousiasme te delen daag je zowel de student, maar ook jezelf uit. Nieuwe vraagstukken, zowel actueel als fictief, leveren veel stof tot een proces van onderzoek, ontwerpen en ontwikkelen. Of het nu kinderen van 8 jaar, studenten van TU’s en academie’s zijn, of een groep specialisten betreft, de uitdaging is nooit anders…de aanvliegroute wel.

Inspirator.

‘…Begeisterung…’ een prachtig Duits woord, wat exact de essentie van inspireren uitlegt.

Je mag een idee, een beeld, een mogelijke oplossing of zelfs een (schijnbaar) onhaalbare fantasie bij de ander afleveren door deze door jouw ogen te tonen. Het moment waarin bij de ander de ogen beginnen te glimmen, weet je dat je je doel bereikt hebt. ‘Food for Thoughts’.

Lesgeven.

Het lesgeven aan studenten loopt als een rode draad door het werk van Lars Courage.

Regelmatig wordt Lars een of meerdere semesters ingedeeld als gastdocent. Of het nu gaat om het begeleiden van afstudeerders, het verzorgen van lessen verzorgd bij de TU Delft of ARTEZ Arnhem of het optreden als Duitse gastprofessor bij de Münster School of Architecture of misschien wel een gastles bij Kids College voor kinderen in de basisschoolleeftijd;  het is mooi te merken dat de studenten worden geïnspireerd.

Dat plezier is wederzijds. Ook de architect wordt enthousiast van de energie van de jongeren die vaak op onconventionele wijze met de opgaves aan de slag gaan.

Wil je weten wanneer en waar Lars gaat lesgeven? Volg ons dan ook op Facebook

 

Münster 22.10.2017 | Prof. ir. Victor Mani – Münster school of architecture

”Lars is van September 2015 t/m juli 2017 bij ons als gastprofessor werkzaam geweest. Hij heeft deze taak tot onze grote tevredenheid en op zijn geheel eigen wijze vorm gegeven. Zowel onze vaste staf van professoren als ook de studenten hebben zijn inbreng als zeer positief ervaren. We danken Lars voor zijn inzet voor de MSA.”

Lezingen.

Architect Lars Courage geeft regelmatig nationaal en internationaal architectuur lezingen over onder andere daglicht in de architectuur, de positie van de maakindustrie, over ambacht en innovatie en over o.a. zin en onzin in de energie, duurzaamheid & circulariteit discussie.

Het laatste nieuws is te volgen via onze Facebookpagina

Meer weten waarom en door wie? Kijk op Courage.