Welkom.

De deur staat open, de koffie staat klaar, een luisterend oor, een vriendelijke ontvangst.
Wees welkom, deel je wensen en daag ons uit!

Er vol voor gaan.

Geen uitdaging te groot voor deze ‘powertrain’. Met een enorme gedrevenheid, wilskracht en doorzettingsvermogen staat het team elke keer weer klaar om voor de klant het maximale te geven.

‘Een voor allen, allen voor een’.

Met een gezonde ‘3 musketiers’ mentaliteit staat het team met elkaar en voor elkaar klaar om alle uitdagingen samen aan te gaan en op te lossen.

Rob Ilbrink.

De man van staal, na het winnen van de studentenstaalprijs op de HTS én op de TU Eindhoven was het duidelijk. Staal en architectuur dat past hem.

Inmiddels werkt hij hier al ruim 10 jaar, is opgenomen in de familie, en wordt door sommige mensen weleens Rob Courage genoemd. Het bureau kent voor hem dan ook nauwelijks geheimen.

Van de projecten waar hij verantwoordelijk voor is, kent hij welhaast ieder detail, ieder schroefje, ieder moertje voordat het de deur uit mag. Elk project is uniek, dat biedt volop uitdagingen.

We leggen de lat hoog, niet in de laatste plaats voor ons zelf. Hoe kan het nog beter, nog mooier, we blijven ontwikkelen. Techniek, heldere architectuur, secuur detailleren, maakbaarheid, het zijn trefwoorden op zijn lijf geschreven. Geen technische uitdaging is hem te groot.

Rob is onze chef de bureau en daarmee steun en toeverlaat voor alle collega’s.
Zijn heldere structuur en accuratesse zorgen voor rust en overzicht. Samen met Rob worden onze projecten tot gewaardeerde successen.

rob@courage.nl

Jan Laurens van der Horst.

Er was geen twijfel over mogelijk. Als kleine jongen zou ik al architect worden. Langs een leerzame weg van studies en werken, is de droom in vervulling gegaan.

Inmiddels ben ik heel wat ervaring rijker en werk ik met veel enthousiasme bij het mooie bedrijf COURAGE architecten. Een warm familiebedrijf met volop ruimte voor creativiteit. Hier is mijn liefde voor staal, daglicht en techniek verder ontwikkeld in combinatie met gedurfde architectuur. Ik ben er dan ook trots op om te werken aan alle gave projecten, zowel architectuur maar zeker met evenveel zo niet nog meer plezier, toewijding en passie aan interieur. Hierdoor kan ik het gehele traject van binnen naar buiten vormgeven. Heerlijk!

Een mooi ontwerp komt alleen tot stand met goede samenwerking. Een belangrijk onderdeel van mijn werk is dan ook het samenbrengen van verschillende partijen. Naar mijn mening een van de leukste onderdelen van mijn vak naast ontwerpen.

Mijn toekomstdroom? Meer bijzondere ontwerpen maken en mooie mensen ontmoeten en misschien ooit in de toekomst een mooi ontwerp maken voor een woning voor mijn lieve vrouw en twee prachtige zonen.

janlaurens@courage.nl

Rick van Doleweerd.

Rick is inmiddels al weer 3 jaar (onmisbaar) onderdeel van het team. Een gepassioneerd bouwkundig medewerker, met een uitgebreidere passie voor (BIM) modelleren, visualiseren en het optimaliseren van de hierbij behorende processen. Elk project bij COURAGE wordt dan ook weer met beide handen aangepakt om nog meer uit het project te proberen halen.

Een veelzijdige kerel zit daarnaast vol met veel verrassingen. Hadden jullie al eens gehoord van Calisthenics, Elite body weight training….?? Wij (nog) niet tot nu toe. Daarnaast zijn gamen en motorrijden zijn passie. Zijn guilty pleasure is…LEGO…Hoe kon het ook anders, maar dan wel de Architecture serie. Het is en blijft een bouwkundige!!

rick@courage.nl 

Twan Nierop

Na zijn stage had Twan nog niet de intentie om te vertrekken. Nadat hij zijn bachelor heeft behaald is hij parttime in dienst gekomen om het team te versterken als bouwkundig medewerker. Hierbij hoopt hij nog meer te leren over de kneepjes van het vak.

Zijn werkzaamheden liggen nu vooral bij het digitaal tekenen en visualiseren van projecten maar we dagen hem op zijn tijd ook uit met andere werkzaamheden.

Naast zijn proactieve houding is het een rustige kerel die houdt van dolletje. In zijn vrije tijd is hij graag aan het sporten en is hij aanwezig bij voetbalwedstrijden van de “mooiste” club van Nederland. Ook doet hij graag leuke dingen met familie en vrienden.

Dinant Bos

Van ontwerp naar uitvoering. Begonnen als werkvoorbereider heeft Dinant mogen leren wat het inhoud om een ontwerp naar detail uit te werken en te laten produceren. Deze kennis kan hij goed toepassen in zijn functie bij COURAGE als bouwkundige. Met zijn affiniteit met software houd hij ook van randzaken verbeteren en optimaliseren.

Het uitwerken van projecten krijgt thuis vorm in het maken van model terreinen voor andere passies van Dinant; bordspellen, gezelschapsspellen en tabletop RPG’s. Daarnaast speelt hij op zijn tijd een computerspelletje of geniet hij van de natuur tijdens het wandelen.

Emma Reusken

Blijven hangen naar haar leerzame stageperiode waarin ze praktische ervaring op heeft gedaan en haar kennis wist te verdiepen. Momenteel rondt Emma haar bachelor Built Environment af aan de Hogeschool van Amsterdam en brengt ze één dag per week door op kantoor. Wat is een betere plek om kennis op te doen dan in de praktijk?

Met haar oog op de toekomst is Emma vastbesloten om haar academische reis voort te zetten en zich te specialiseren als architect, dit het liefst in Kopenhagen.

In haar vrije tijd besteedt Emma veel tijd aan haar paard, Epke. Wanneer ze hem volledig verzorgd heeft, geniet ze graag van het lezen of of laat ze zich inspireren door de rijke geschiedenis van kunst in de musea. Naast architectuur is kunstgeschiedenis voor haar een grote passie.

Britt Eilander

Britt loopt hier stage. Ze zit nu in het 3de jaar van de opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle en heeft de richting Architectuur en Stedenbouw gekozen. Al vanaf kleins af aan is ze erg creatief en vanaf de HAVO de droom gehad om architect te worden.

Ze heeft het doel om veel te leren bij COURAGE zoals technische tekeningen maken, visualisaties maken en het helpen met het ontwerpen van projecten. Britt houdt van het sterke teamgevoel wat er op kantoor is en om deze te versterken neemt ze graag zelfgemaakte koekjes, cake of brood mee.

Wanneer het kan houdt ze van reizen en ziet ze graag de architectuur in andere landen. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om er op uit te gaan met vrienden en familie. Dan bezoeken ze musea, concerten, steden en gaan ze graag uit eten.

Onze fotografen.

‘…Door de ogen van de fotograaf…’, een kreet die we regelmatig slaken als we duiden hoe composities van onze architectuur ontworpen en ervaren moeten en mogen worden. Voor veel van onze projecten maken wij dankbaar veelvuldig gebruik van de expertise van twee professionals. Niet dat we niet met andere fotografen werken, maar deze twee doen veel voor ons. Vandaar dat wij hen eens uit de schaduw willen halen en in de spotlight willen zetten.

Femke de Jong legt voor ons op haar onnavolgbare wijze meer de focus op de mens en de relatie naar de omgeving. Een warme en innemende manier om gevoel in een harde opgeving te introduceren. Elke keer verrast en verblijdt zij ons weer.

www.femkedejong.com.

Harry Noback, gevierd architectuurfotograaf, weet ons telkens weer te verrassen om ons en de klant te verblijden met de wijze waarop hij met ‘courage’ COURAGE op de gevoelige plaat te vereeuwigen.
Harry is voor ons…’het perfecte plaatje’.

www.noback-fotografie.nl

Bo.

Onze trouwe vrolijkheidsbrenger. Iedereen op kantoor wordt door hem op hartelijke wijze begroet.
Bo, onze Spaanse Waterhond (Perro de Aqua Español) is ‘king of the street’. Vanaf zijn plekje in kantoor achter de ramen hoog boven de straat houdt hij overzicht over alles wat in de straat gebeurt.
Bo houdt net als een van zijn baasjes van Offroad…

Meer weten waarom en door wie? Kijk op Courage.