Transformeren.

Wij realiseren transformaties in diverse vormen. Naast leegstaande kantoren en woningen, passen we ook monumenten aan naar de huidige maatstaven op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld kerken en scholen worden omgebouwd naar woningen of worden met behoud van de eigen functie klaar gemaakt voor de toekomst.

Duurzaamheid.

Het hergebruik van bestaand materiaal is duurzaamheid pur sang. Daarnaast passen we de gebouwen op dusdanig wijze aan, dat het energieverbruik zeer laag is, hoge isolatiewaardes, volledig elektrisch en het comfort als vandaag de dag

Optoppen.

Om bestaande panden optimaal uit te nutten, transformeren we niet alleen het gebouw zelf. We onderzoeken de constructieve en regeltechnische mogelijkheden voor het toevoegen van extra volume. Dit kan zowel naast het pand als óp het pand zijn. Door gebouwen op te toppen kan zowel de functionele als de esthetische kwaliteit worden opgewaardeerd.

Smallepad Amersfoort.

Als onderdeel van De Amersfoortse Poort is dit pand aan het Smallepad in Amersfoort getransformeerd naar woningen. Beeldbepalend daarbij is een 2-laagse transparante optop. Een alzijdig volume met geïntegreerde balkons geeft het gebouw een andere dimensie. De grote glaspanelen geven de appartementen door het uitzicht een groot woongenot.

Amersfoortse Poort.

Het voormalige kantoor van De Amersfoortse Verzekeringen aan de Stadsring in Amersfoort is getransformeerd naar 268 luxe studio’s en appartementen. Vanwege de hoge kwaliteit van het casco en de gevel, heeft de transformatie m.n. intern plaats gevonden. Lichte, open indelingen maken royale en eigentijdse woonruimtes.

Productontwikkeling – Berliner Box.

Bij transformatie gelden andere regels voor woningen dan voor kantoren. Om de appartementen in de Amersfoortse Poort te laten voldoen aan de geldende geluids en ventilatie (spui) eisen, hebben we in samenwerking met het projectteam ‘Berlijnse dozen’ ontwikkeld. Door deze slimme oplossing wordt het geluid van het spoor en de omliggende wegen sterk gedempt, en is het toch mogelijk verse lucht in de woning te krijgen door een raam open te zetten. De box is volledig prefab gemaakt op basis van de techniek van een dakopstand van een lichtkoepel. Een knap staaltje werk van Lamilux.

Nederenck Naarden.

Vlakbij station Naarden-Bussum is een bestaand gebouw gestript tot het casco. Door het toevoegen van maarliefst 2 extra bouwlagen, ontstaat een zeer fraai eigentijds woongebouw met 82 appartementen. Het complex bevat luxe 1-persoons studio’s alsmede 2-kamer appartementen. Alle appartementen zijn voorzien van grote glazen puien t.b.v. een optimale lichtinval en uitzicht. In het najaar van 2021 wordt het gebouw opgeleverd.

Mulo Apeldoorn.

De binnenstad van Apeldoorn is meer dan alleen winkelgebied, je kan er ook heerlijk wonen!  Op de plek van het oude Sportfondsenbad en de voormalige Koningin Wilhelmina Mulo hebben we in samenwerking met ontwikkelaar Van Wijnen een plan gemaakt voor luxe stadsvilla’s. Op de plek van het Sportfondsenbad komen drive-inwoningen en stadswoningen. De voormalige Koningin Wilhelmina Mulo wordt omgebouwd tot een aantal stadsvilla’s. De voormalige school is een rijksmonument en behoudt dan ook zijn karakteristieke uitstraling. Je hebt straks dus de kans om je nieuwe woning binnen te gaan door de rijkversierde entree en de wereld in te kijken via een glas-in-loodvenster.

Randhoeve Houten.

Hoe het wordt… en hoe het was. De transformatie van een kantoorgebouw tot 65 luxe appartementen.
De bovenste verdieping wordt gedemonteerd en zo veel mogelijk hergebruikt in de top appartementen. Met het hergebruik van de stalen spanten en vrijgekomen materiaal in andere projecten, wordt er optimaal gewerkt vanuit de circulaire gedachte.

HGK De Apotheek.

De oude apotheek aan de Kerklaan in Apeldoorn is getransformeerd tot kantoorgebouw. De voorgevel is volledig in oorspronkelijke stijl gerestaureerd. Aan de achterzijde geven nieuwe glazen gevelopeningen veel daglicht. Open kantoorruimtes en vides, maken de binnenzijde tot een aangename werkomgeving.

Meer enthousiasme en inspiratie? Kijk op Creations.